Kam na dovolenou v červenci a kam k moři?

Kam na dovolenou v červenci

Léto je pro mnoho lidí synonymem dovolené, odpočinku a cestování. Měsíce červenec a srpen jsou nejpopulárnější období pro dovolené, a to nejen kvůli školním prázdninám, ale i kvůli příjemnému počasí ve většině částí světa. Pokud přemýšlíte, kam se vydat na dovolenou v červenci a srpnu, zde jsou některé oblíbené destinace, které stojí za zvážení.

 

Kam v červenci k moři?

1. Chorvatsko

Chorvatsko je dlouhodobě oblíbenou destinací pro letní dovolenou. Nabízí nádherné pobřeží, čisté moře a malebná města jako Dubrovník, Split a Rovinj. Díky relativní blízkosti je oblíbené zejména pro rodiny s dětmi. Ostrovy jako Hvar a Brač jsou ideální pro ty, kteří hledají kombinaci relaxace a zábavy.

 

2. Řecko

Řecké ostrovy jako Santorini, Mykonos, Kréta a Rhodos jsou vyhledávanými místy pro dovolenou. Nabízí nádherné pláže, bohatou historii a skvělou kuchyni. Letní měsíce zde přináší horké a slunečné počasí, ideální pro plážové aktivity a poznávání místní kultury.

 

3. Itálie

Itálie je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí spojit relaxaci na pláži s kulturními zážitky. Oblasti jako Amalfi, Sicílie, Sardinie a Toskánsko jsou plné krásných pláží, historických památek a skvělého jídla. Navíc, města jako Řím, Florencie a Benátky lákají milovníky umění a historie.

 

4. Španělsko

Španělsko je další populární destinací, zejména pro své pláže a živou kulturu. Costa Brava, Costa del Sol, Mallorca a Ibiza jsou jen některé z oblíbených míst. Barcelona a Madrid nabízejí bohaté kulturní zážitky, zatímco menší města a vesnice umožňují klidnější pobyt.

 

5. Francie

Francouzská Riviéra, známá také jako Azurové pobřeží, je luxusním letoviskem plným krásných pláží, luxusních hotelů a stylových restaurací. Města jako Nice, Cannes a Saint-Tropez jsou známá pro svou eleganci a nádherné výhledy na Středozemní moře.

 

6. Turecko

Turecko, a zejména oblast kolem Antalye, je skvělou volbou pro ty, kteří hledají kombinaci pláží, historických památek a orientální atmosféry. Turecká riviéra nabízí luxusní resorty, čisté moře a možnost objevovat starověká města a památky.

 

7. Bulharsko

Bulharsko, zejména oblast kolem Slunečného pobřeží a Zlatých písků, je oblíbené díky dostupným cenám a krásným plážím. Nabízí také možnost výletů do hor a objevování tradiční bulharské kultury.

 

8. Česká republika

Pro ty, kteří preferují dovolenou bez cestování do zahraničí, je v České republice mnoho krásných míst k objevování. Jižní Morava s vinicemi, Český ráj s nádhernými skalními útvary a Šumava s bohatou přírodou jsou jen některé z možností.

 

Netradiční dovolená v červenci?

Heldáte inspiraci kam na dovolenou v červenci? Máme pro vás další skvělé tipy, které zahrnují jak chladnější místa, tak exotické destinace.

 

1. Norsko

Pro ty, kteří hledají chladnější a přírodou bohatou destinaci, je Norsko ideální volbou. Fjordy, jako jsou Geirangerfjord a Nærøyfjord, nabízejí úchvatné scenérie, které jsou v létě obzvláště krásné. Navíc zde můžete zažít bílé noci, kdy slunce téměř nezapadá. Návštěva měst jako Oslo a Bergen vám umožní objevovat norskou kulturu a historii.

 

2. Island

Island je dalším skvělým místem, kam na dovolenou v červenci. Tato země ohně a ledu nabízí úchvatné přírodní úkazy, jako jsou gejzíry, vodopády a ledovce. V létě můžete také pozorovat půlnoční slunce, což dodává cestování na Islandu zvláštní kouzlo. Navštivte hlavní město Reykjavík a vydejte se na výlet po Zlatém okruhu nebo do Modré laguny.

 

3. Japonsko

Pokud hledáte exotickou destinaci, Japonsko je skvělým místem, kam na dovolenou v červenci. I když je léto v Japonsku teplé a vlhké, nabízí mnoho zajímavých aktivit. Navštivte Tokio, kde můžete zažít moderní metropoli plnou života, nebo se vydejte do Kjóta a Nary, kde najdete starobylé chrámy a svatyně. Letní festivaly jako Gion Matsuri v Kjótu jsou skvělým způsobem, jak poznat japonskou kulturu.

 

4. Kanada

Kanada, zejména oblasti jako Britská Kolumbie a Alberta, je ideální pro ty, kteří chtějí zažít krásu přírody v chladnějším prostředí. Národní parky jako Banff a Jasper nabízejí úchvatné hory, jezera a divokou přírodu. Města jako Vancouver a Calgary nabízejí kombinaci moderního městského života a blízkosti přírodních krás.

 

5. Bali, Indonésie

Pro milovníky exotických pláží a tropického prostředí je Bali skvělým místem, kam na dovolenou v červenci. Toto indonéské ostrovní ráj nabízí nádherné pláže, luxusní resorty a bohatou kulturu. Navštivte chrámy jako Tanah Lot a Uluwatu, vydejte se na výlety po rýžových terasách v Ubudu nebo si užijte surfování a potápění.

 

Na co si ještě dát pozor a na co nezapomenout? Oblíbené destinace bývají v červenci a srpnu plné turistů, proto je dobré rezervovat ubytování a letenky s dostatečným předstihem.

Nezapomeňte na cestovní pojištění, které vám pokryje případné zdravotní problémy nebo ztrátu zavazadel.

Mnoho destinací nabízí různé aktivity jako potápění, turistiku, kulturní akce a festivaly, které stojí za to si předem naplánovat.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv destinaci, hlavním cílem letní dovolené by mělo být odpočinek a načerpání nových sil. Bez ohledu na to, zda preferujete plážové lenošení nebo aktivní objevování nových míst, léto je ideálním časem pro relaxaci a dobrodružství.

Ať už se rozhodnete pro chladnější klima Norska a Islandu, nebo vás lákají exotické destinace jako Japonsko a Bali, červenec je ideálním měsícem pro objevování nových míst a zážitků.

Ale i stará dobrá klasika u moře v Evropě rozhodně stojí za to. Tak si užijte léto 🙂

 

 

Pokud se vám článek líbil, podpořte nás prosím sdílením. Díky!

Přidejte komentář