Víte, co se jí na Taiwanu? Napadlo by vás, že Íránci si pochutnávají na kozích hlavách? Pojďte si přečíst článek o několika zahraničních jídlech, která na první pohled nevypadají zrovna lákavě.
1) Jedním z oblíbených filipínských jídel je balut. Jedná se o vařené kachní vejce s malým, ještě nevyvinutým zárodkem uvnitř.
“Chutnalo to jako kuřecí vývar, ve kterém jsou nějaké vnitřnosti, je to levné a klidně bych si to dal znovu”, říká Viktor, který se nechal k ochutnání tohoto jídla “vyhecovat”.
Foto: Viktor Bajgar
2) Ve Vietnamu je na denním pořádku konzumovat kuřecí pařáty.
“Chutná to jak gumová chrupavka, jinak mi to zvláštní nepřišlo”, říká Alenka, která měla možnost tento pokrm ochutnat.
Foto: Alenka Ngová
3) Krev na špejli (豬血糕) v arašídech a koriandru je oblíbenou taiwanskou pochoutkou.
“Bylo to dobré, chutnalo mi to, byla v tom ještě rýže a arašídy, trochu do sladka,” říká Ondřej.
Foto: Ondřej Kozák
4) V Íránu jsou oblíbeným pokrmem kozí hlavy.
O svou zkušenost s tímto jídlem se podělil Ondřej, který říká: “Bylo to moc dobré, hlavy byly podávány se skořicí – na slano a maso bylo velmi jemné, dávala se k tomu citronová šťáva a jedlo se to s chlebem.”
Foto: Ondřej Kozák
5) Na Taiwanu si můžete pochutnat na střevech v sójové omáčce.
Foto: Ondřej Kozák
6) Taiwan, aneb sršně a sršní larvy ještě před úpravou. A jak sršní larvy vypadají na talíři? Nejčastěji se pouze osolí, opepří a zprudka osmaží.
Foto: Ondřej Kozák
BONUS: Jaké pochoutky si můžete koupit na některých asijských trzích? Fotografie mluví za vše.
Foto: Cestovný zápisník